“Haar ouders kwamen thee drinken bij mijn ouders”

“Haar ouders kwamen thee drinken bij mijn ouders”

Amine (22)

“Met mijn moeder praat ik over alles. Zelfs over seks. Met mijn vader is het anders. Met hem kan ik niet over meisjes praten of over seks. Ik kijk niet eens openlijk naar een meisje als mijn vader erbij is. Dan kijk ik stiekem. Als eerste praat ik met mijn moeder en broer. Als ik bijna een vriendin heb, praat ik met mijn zusjes. Ik stel meiden meestal eerst voor aan mijn moeder, broertje en zusje. Maar mijn moeder vertelt wel alles aan mijn vader.

Ik heb mijn ex, een Nederlands meisje, na een jaar mee naar huis genomen. Ik dacht dat dit gewoon voor altijd zou zijn. Zij had me na twee weken al mee naar haar huis genomen en ik kwam daar vaak. Toen dacht ik dat het ook wel tijd werd om haar mee naar mijn huis te nemen. Mijn ouders vonden het goed en tot de dag van vandaag zijn ze er relaxed erover.

Haar ouders hebben ook mijn ouders ontmoet. Toen haar ouders haar een paar maanden later hadden afgezet, kwamen ze een keer binnen en hebben ze Marokkaanse thee gedronken. Dit hebben ze twee of drie keer gedaan. Haar ouders zijn later ook bij mijn ouders langsgegaan om afscheid te nemen.

De band met haar ouders was voor mij erg wennen. We waren een keer in haar kamer aan het vrijen. Toen kwam haar moeder binnen. Haar dochter zei: ‘Mam, waarom klop je niet?’ Toen zei haar moeder dat er toch niks aan de hand was. Ik was helemaal naakt en we waren maar half onder de dekens. Toen zei haar moeder ook nog: ‘Maakt niet uit. Ik ga ook zo beginnen.’

Ik moest daar wel om lachen. Maar de dag erna wist ik niet wat ik moest zeggen. Ik keek haar niet aan en zei alleen maar goedemorgen. Ik heb toen een broodje gepakt en ben naar huis gegaan. Met Marokkaanse meiden zou dit nooit kunnen gebeuren.”Laat je commentaar achter