“Hij was mijn eerste liefde”

“Hij was mijn eerste liefde”

Majda (22)

“Zes jaar geleden leerde ik mijn eerste liefde kennen. Hij vroeg mijn nummer via zijn neef en mijn zus. Hij begon me berichtjes te sturen, maar ik was terug getrokken. Ik had veel verhalen gehoord over jongens die alleen maar spelen met meiden. Maar door alle moeite die hij deed, en doordat ik hoorde dat hij serieus was, ben ik er meer open voor gaan staan.

Ik vond hem in het begin niet leuk, maar hij heeft me verliefd gemaakt. Onze eerste date was op een terras. Dit ging heel rustig. Alles kwam van zijn kant. Hij moest het gesprek gaande houden. Uiteindelijk zeiden we beiden dat we het leuk vonden en zo zijn we meer dingen samen gaan doen. Dan leer je elkaar echt kennen.

Toen we nog geen relatie hadden, zei ik tegen mijn vriendin dat ik hem niet leuk vond. We waren in de stad om een armbandje voor haar vriendje te kopen. Toevallig was hij ook in de stad. We vroegen of hij het armbandje wilde passen. Een mannenhand is anders dan een vrouwenhand. Ik werd rood en verlegen toen hij er was. Ik vond het heel leuk dat hij kwam en hij vond het armbandje leuk. Dus ik heb voor hem een ander soort armbandje gekocht.

We waren jong in deze relatie, 17 en 18 jaar. Maar het was leuk. Hij was heel blij voor mij toen ik mijn theorie haalde. Ik was zo gespannen en dacht dat ik het nooit zou halen, maar het is toch gelukt.

We hebben wel eens ruzie gehad. Er waren meisjes jaloers geworden en die hebben nare verhalen over mij verspreid, dat ik met verkeerde vriendinnen omging. Het is uiteindelijk goed gekomen doordat mijn vriendin met hem ging praten. In de herfstvakantie besefte ik dat het niet meer kon worden zoals het was na de ruzie. Ik heb er toen een einde aan gemaakt. Hier had ik het wel moeilijk mee, maar ik ben er over heen gekomen. Ik heb hem voor het laatst gezien in de herfstvakantie. Onze relatie duurde een jaar en twee maanden.

Ik kijk vaak terug naar mijn eerste relatie. Ik ben nu meer terughoudend. Bij alles ga ik het vergelijken met mijn ex. Dat is normaal denk ik. Je blijft altijd vergelijken met je eerste liefde.”

De foto is bedoeld als illustratie. De afgebeelde persoon heeft geen relatie met het persoonlijk verhaal.Laat je commentaar achter