“Ik ga er niet tegen in omdat ik dan zelf wordt uitgemaakt voor homo”

“Ik ga er niet tegen in omdat ik dan zelf wordt uitgemaakt voor homo”

Volgens Saïf (21 jaar) gebeurt homodiscriminatie uitsluitend in groepsverband en zal een Marokkaanse jongere nooit in zijn eentje een homo of lesbienne lastigvallen. “De meesten gaan gewoon mee met de groep en dus ook mee in dit haantjes gedrag, waar anti-homo opmerkingen bij horen. Zelf ben ik het er niet mee eens dat dit gebeurt. Waarom ik er dan niet tegen in ga? Als ik dat zou doen, wordt ik zelf uitgemaakt voor homo, daar heb ik geen zin in.”

“Het is echt die groepsdruk”

“Ik ben ervan overtuigd dat de meeste Marokkanen nooit in hun eentje een homo zouden naroepen of lastig vallen. Het is echt die groepsdruk: het gaat om stoer doen en laten zien wat voor macho je bent. Als je het eerlijk op de man zou afvragen, blijkt dat de meesten persoonlijk echt niet zulke problemen hebben met homo’s. We weten dat we niet mogen oordelen over anderen, dus ook niet over homo’s. Als er iemand is, die mag oordelen, dan is het Allah, dat is niet aan ons.”

“Ik heb me er zelf ook schuldig aan gemaakt”

“Waarom homodiscriminatie dan toch nog veel voorkomt in de Marokkaanse gemeenschap? Ik heb me er zelf ook schuldig aan gemaakt, maar ik deed dit vooral omdat ik wist dat dit gedrag in Nederland absoluut wordt afgekeurd. Daarom ga je dat juist doen. Vervelend doen tegen homo’s, was voor mij eerder schoppen tegen autoriteit, dan dat het persoonlijk tegen hen was gericht. Maar daar praat ik niet mee goed.”Laat je commentaar achter