“Ik vertel pas over mijn relatie als het echt serieus is”

“Ik vertel pas over mijn relatie als het echt serieus is”

Karima (19)

“Mijn beste vriendin en zus vertel ik pas over een jongen als het serieus is. Na een jaar weet mijn zus er pas van. Ik haast me niet. Niet richting zijn familie en kennissen en niet richting de mijne. Ik kan het mijn moeder wel vertellen, maar dat doe ik niet, want het kan overgaan. Ik vertel het dus pas als hij mijn hand wil vragen. Als ik naar mijn vriend ga, zeg ik altijd dat ik bij een vriendin ben. Dat is puur uit respect.

Bij mijn huidige vriend leek dit bijna even anders te gaan. Een keer was ik met hem in de stad en heeft zijn broer ons samen gezien. Zijn broer heeft dit toen aan hun moeder verteld en die zei dat ze me wel wilde leren kennen als het echt serieus was. Daar wil ik mee wachten. Ik ken hem pas elf maanden. Ik schaam me daarvoor. Wat zou ze van mij denken? Een relatie is natuurlijk niet beleefd. Misschien gaat ze me dan wel vergelijken met haar eigen dochters.

Een relatie is in principe onbeleefd, maar op een respectvolle manier kan het wel. Ik zou daarom niet snel te fysiek zijn in het openbaar. Seks voor het huwelijk is ook taboe, dat kan niet. Als een man al seks gehad heeft, zou ik dit niet erg vinden. In onze cultuur kunnen jongens meer maken. Ik heb het geaccepteerd en ik ben niet anders gewend. Als ik verhalen hoor van Nederlandse meisjes die seks hebben met hun vriend, dan denk ik: ‘Wat erg. Ik kan het me niet voorstellen’.”

De foto is bedoeld als illustratie. De afgebeelde persoon heeft geen relatie met het persoonlijk verhaal.Laat je commentaar achter