“Ik vond het heel erg om een geheime relatie te hebben”

“Ik vond het heel erg om een geheime relatie te hebben”

“Ik vond het heel erg om een geheime relatie te hebben”
Leila (28) had jarenlang een geheime relatie met een Nederlandse jongen.

“We hebben elkaar op school ontmoet en zaten vaak bij elkaar in de les. Eerst moest ik niets van hem hebben en dacht ik dat hij een racist was. Totdat ik merkte dat hij de enige was die om mijn grapjes moest lachen. Ook vond ik dat hij mooie ogen had.”

“We gingen steeds vaker koffie drinken en zagen elkaar wekelijks. Ik begon hem steeds leuker te vinden. Omdat ik heel direct ben confronteerde ik hem er na een aantal maanden mee: ik vroeg hem of hij me leuk vond en meer voelde dan vriendschap.”

“We deden leuke dingen met elkaar: naar de film en uit eten, maar dan liepen we niet hand in hand. Ik ben zelfs voor hem naar een andere stad verhuisd en we sliepen regelmatig bij elkaar.”

“In mijn familie is het ongepast om je vriend aan je ouders voor te stellen”

“Je hoort wel eens verhalen van Marokkaanse meiden die nooit met een Nederlander thuis zouden mogen komen. Bij mij thuis is het vooral taboe om met een niet-moslim thuis te komen. Uiteindelijk heb ik alleen mijn zus over de relatie verteld. Mijn ouders niet. Als Marokkaanse vrouw is het in mijn familie ongepast om je vriend aan je ouders voor te stellen. Een man moet met een serieuze intentie komen en met trouwplannen: anders niet. Dat is respectloos. De enige halalrelatie is het huwelijk. Zolang een man niet om mijn hand komt vragen, hoeven mijn ouders er niets van te weten.”

“Hij was mijn beste maatje”

“Ik vind het ook wel een fijne gedachte dat je met slechts één man naar je ouders gaat. mijn vriend had daar begrip voor, maar na twee jaar zei hij soms wel dat hij het zo jammer vond dat hij mijn ouders niet kon ontmoeten.” “We zijn meer dan vier jaar bij elkaar geweest en hij was mijn beste maatje. Toch vond ik het heel erg om een geheime verhouding te hebben. Als je er zo sterk van overtuigd bent dat iemand de man van je leven is, wil je dat delen met de belangrijkste mensen in je leven.”Laat je commentaar achter