“Ik wacht op een man die zijn eigen was doet”

“Ik wacht op een man die zijn eigen was doet”

Haesna (24)

“Ik was 21 toen ik met daten begon. Ik heb bewust gewacht, omdat ik niet eerder wilde trouwen. Waarom zou je op jonge leeftijd al beginnen? Dan ben je veel makkelijker te beïnvloeden. Het is beter om eerst je school af te maken. Dat heb ik gedaan. Anders zijn er twee kanten waarop het mis kan gaan. De eerste is dat je te ver gaat op fysiek gebied, de tweede is dat je op jonge leeftijd al gaat trouwen.

“Ik ben niet heel veel bezig met mannen. Ik ontmoet ze ook niet zo snel. Ik val op een bepaalde groep, boven de 25 jaar. En die ontmoet je niet zo maar. Ik val bovendien op lange mannen. Ik wil me een vrouw kunnen voelen naast hem. Maar dat is moeilijk want de meeste Marokkaanse mannen zijn niet zo lang. Ik sta ook wel open voor niet-Marokkaanse mannen, maar het heeft niet mijn voorkeur. Ik wil wel een moslim. Een ander geloof en een ander land zijn teveel verschillen. Maar ik wil niet dat een man moslim voor mij wordt. Hij moet moslim voor zichzelf worden.

Verder vind ik werkmentaliteit belangrijk. Veel Marokkaanse jongens zijn verwend. Ik heb daarom liever een man die al op zichzelf woont. Dan is hij gewend om dingen zelf te doen, zoals zelf koken en wassen. Anders heeft hij misschien het idee dat ik de rol van zijn moeder over zal nemen als we gaan samenwonen. Daar heb ik geen zin in. Ik wil ook een man die meehelpt. Vrouwen zijn zelfstandiger tegenwoordig en net zo vrij als een man. Een kostwinnaar als man vind ik beperkt. Maar ik merk dat veel mannen wel blijven hangen in die tradities. Ik ken veel huwelijken die hierover ruzie maken.”

De foto is bedoeld als illustratie. De afgebeelde persoon heeft geen relatie met het persoonlijk verhaal.Laat je commentaar achter