“Mensen die homoseksualiteit als een ziekte zien zijn niet van deze tijd”

“Mensen die homoseksualiteit als een ziekte zien zijn niet van deze tijd”

Fouad (25) is de zoon van een imam. Zijn vader heeft hem en zijn drie zussen altijd heel vrij opgevoed en hun eigen ideeën laten ontwikkelen. “Mijn vader vindt dat we hersenen hebben gekregen om zelf na te denken. Een van mijn zussen draagt een hoofddoek, de andere twee niet.” Toch zou Fouad het niet tegen zijn vader zeggen als hij een homo was geweest. “In dat opzicht is hij gewoon te ouderwets. Hij zou het gewoon niet willen weten. Hij kan er gewoon niks mee.”

“Mensen die het als een ziekte zien zijn niet van deze tijd”

Volgens Fouad is homoseksualiteit aangeboren. “Mensen die het als een ziekte zien zijn niet van deze tijd. De maatschappij is veranderd. Kijk maar naar Cassablanca, dat is gewoon een homostad. Daar kan je geen homo’s in elkaar slaan. Daar lopen ze hand in hand en worden ze beschermd door de politie en iedereen. Het is in Casablanca moderner dan hier. Je kan ze niet naroepen of intimideren en zo hoort het ook! Mensen moeten niet voor eigen rechter gaan spelen. Als mensen jou niet lastig vallen, moet je hun ook niet lastigvallen. Ja toch?! Allah is degene die mag straffen. Niet jij of iemand anders.”

Fouad hoopt niet dat zijn toekomstige zoon een homo is, zegt hij lachend. “Maar goed, kan gebeuren. Ik zou het wel accepteren. Ik wil goed contact hebben met mijn eigen kinderen.”Laat je commentaar achter