“Mijn oudere zus vertelde over condooms enzo”

“Mijn oudere zus vertelde over condooms enzo”

“Marokkaanse meiden beginnen al jong hoor, met flirten en jongens”, vertelt Rachida (17 jaar). “Ik zelf ook. Toen ik dertien was, droeg ik -stiekem natuurlijk- make up, strakke spijkerbroeken, en veel sieraden om op te vallen.”

Nu ben ik iets rustiger geworden, maar die aandacht is nog steeds leuk. Of ik thuis seksuele voorlichting heb gekregen? Echt niet, daar ga je het toch niet met je ouders over hebben? Mijn oudere zus vertelde mij wel over condooms enzo. Als kinderen wisten we daar volgens mij al meer van dan onze ouders! Je kijk op internet, je hoort dingen op straat, je komt echt wel aan je informatie.”

“In de brugklas kregen we een keer seksuele voorlichting en een pakketje met een condoom en maandverband erin. Die heb ik toen mee naar huis genomen en aan mijn moeder laten zien. Ze werd helemaal rood maar hoorde wel aan wat ik op school had gehad. Ze zei dat als ik vragen had, naar haar toe mocht. Maar dat heb ik nooit meer gedaan, dan ga ik liever naar m’n zus.”Laat je commentaar achter