“Mijn vriendin wilde moslima worden”

“Mijn vriendin wilde moslima worden”

Rachid (20)

“Ik heb mijn eerste vriendin op school leren kennen. Ik was meteen verliefd op haar. We kregen een relatie en op een gegeven moment wilde ze moslim worden. Ze was Nederlandse en ze begon met het omdoen van een hoofddoek, om te kijken of het haar stond. Het was net een modeshow. Maar ik ben niet van de hoofddoek. Ik ben daar te modern voor.

Ik heb haar over de goede en minder goede kanten van de islam verteld. Zoals dat ze niet meer kan stappen en dat je geen alcohol mag drinken. Daar schrok ze wel een beetje van. Maar ze zei dat ze het toch ging doen. Of ze het ook echt gaat doen, weet ik niet. Je moet heel diep naar binnen gaan om te weten of de islam iets voor jou is.

De relatie is nu over met haar. Ik denk zelf dat ze het niet meer doet. Maar ik heb geen contact meer met haar, dus ik weet het niet zeker.

Het maakt mij niet uit van wat voor etniciteit een meisje heeft. Maar een Marokkaans meisje is wel beter. Je begrijpt elkaar beter. In de cultuur en op het gebied van respect begrijpen Marokkaanse meiden mij beter. Mijn Nederlandse ex-vriendin had bijvoorbeeld niet het respect om niet met een ander te dansen als ze zonder mij op stap ging. Marokkaanse meisjes zijn toch wat terughoudender. Als ze eenmaal een vriend hebben, dan hoeven ze niks meer van een ander. Ik ken Nederlandse meisjes die een vriend hebben en gewoon hun telefoonnummer uitdelen. Dat zouden Marokkaanse meisjes nooit doen.

Het allerbelangrijkste vind ik dat een meisje eerlijk is en respect heeft. De imam zei een keer tegen mij dat het niet uitmaakt, als ze maar moslim wordt. Maar je moet het niet afdwingen. En als ze geen moslim wordt, moet ze wel weten wat goed en slecht is. Als een meisje goed is, dan moet je haar niet dwingen om zich te bekeren. Dat vind ik ook. Dat moet vanuit haar zelf komen. Als je een paar jaar samenwoont dan komt ze er wel achter en doet ze het vanzelf.

Ik vind wel dat, als je gaat trouwen, je het goede moslimleven moet leiden. Dat wil ik nu al, maar dan wil ik het écht goed doen.” Ik ga dan bidden en me aan de regels houden.

De foto is bedoeld als illustratie. De afgebeelde persoon heeft geen relatie met het persoonlijk verhaal.Laat je commentaar achter