“We waren eerder bang voor een zwangerschap dan voor een soa”

“We waren eerder bang voor een zwangerschap dan voor een soa”

Nordin (31) is inmiddels al vijf jaar getrouwd en heeft een zoontje van anderhalf. Hij ging niet als maagd het huwelijk in. “Voordat ik mijn vrouw leerde kennen heb ik meerdere relaties gehad. En dan bleef het niet alleen bij zoenen.” Op de vraag of hij altijd een condoom gebruikte geeft hij toe dat niet consequent gedaan te hebben. “Soms had ik geen condoom bij me, of had ik het vertrouwen dat het wel goed zat. Het is ook minder prettig vrijen. Maar ja, het is wel veiliger. Het beschermt tegen zwangerschap en vooral tegen soa.”

“Mijn eerdere vriendinnen gebruikten allemaal de pil, daarom gebruikten we ook vaak geen condoom. We waren vooral bang voor een zwangerschap en dachten niet na over soa’s. Hoewel ik best wel eens bang ben geweest dat een vriendin ongewenst zwanger was. Gelukkig is dat nooit gebeurd.”

Volgens Nordin zouden zowel jongens als meisjes condooms bij zich moeten dragen. Want stel de jongen heeft geen condoom bij zich. Uit eigen ervaring weet hij dat het moeilijk is om dan geen seks te hebben. “Ook als je niet wilt dat bijvoorbeeld je ouders de condooms vinden kun je ze bij je hebben. Je kunt ze op verschillende plaatsen verstoppen, zoals in een verborgen zakje in je tas of portemonnee.”

Nordin heeft zich nooit laten testen op soa. “Ik ben wel bang geweest dat ik een soa had. Maar ik durfde me niet te laten testen. Ik was denk ik bang voor een positieve uitslag. Mijn vrouw en ik hebben ook geen soa-test gedaan toen we gingen trouwen. Toen ze zwanger was van ons zoontje werd er standaard een test gedaan. Gelukkig was ales goed.”

“Ook al heb ik zelf niet altijd alles goed gedaan, ik vind goede voorlichting over veilig vrijen wel belangrijk. Die voorlichting dient ook als bescherming voor het huwelijk. Als je trouwt met iemand die eerder onveilig gevreeën heeft dan loop je het risico om zelf een soa op te lopen. Zelfs als je zelf nog maagd bent. Je kunt als meisje een soa-test vragen van je aanstaande. En tot die tijd kun je met condooms vrijen.”Laat je commentaar achter