“In het geheime vakje bewaar ik altijd een condoom”

“In het geheime vakje bewaar ik altijd een condoom”

Omar (20 jaar) was nog maar veertien jaar oud toen hij voor de eerste keer met een meisje naar bed ging. “Ik weet het, het is jong, maar op die leeftijd was ik al zo met seks bezig. Sinds een paar maanden had ik een Nederlands vriendinnetje die ik kende van school. We waren heel erg verliefd en ik voelde ik dat ‘het’ binnenkort ging gebeuren. Ik wist toen al meer van condooms af dan mijn eigen ouders, die hebben dat in Marokko gewoon nooit mee gekregen.”

“We wisten dat hij geheimhouding had”

“Onderling weet je daar echt wel je weg in te vinden en leer je dat soort dingen gewoon op straat. Een buurmeisje van mijn leeftijd was net zwanger geworden, daar schrok ik van. Ik wilde niet dat er bij mij dat soort ongelukjes gingen gebeuren.”

“Mijn vriendin was iets ouder en nog niet aan de pil. Ze had een goede huisarts die ze vertrouwde dus zijn we daar toen samen naar toe gegaan. Hij was een kennis van haar ouders, maar we wisten dat hij geheimhouding had en niets aan onze ouders mocht vertellen. De eerste keer was ik zenuwachtig, maar daarna ging het vanzelf. Het was een mooie ervaring en daarna zijn we nog twee jaar samen geweest.”

“Ik zou nooit condooms laten rondslingeren!”

“Ik woon nog steeds bij mijn ouders, maar moet er nog steeds niet aan denken dat zij mij betrappen met een condoom. Ik zou dan ook nooit condooms laten rondslingeren, ook niet in je broekzak! Zal je net zien dat je moeder je broek in de was doet en het vindt. In mijn portemonnee zit een geheim vakje en daar bewaar ik altijd een condoom in. Ooit wil ik wel kinderen, maar ik ben nu nog bezig aan mijn studie commerciële economie, dat wil ik eerst afmaken en een baan vinden. Ik heb nog een leven voor me en kinderen komen vanzelf wel. Tot die tijd vrij ik dus maar veilig.”Laat je commentaar achter