“Ik zou kunnen trouwen met een meisje dat geen maagd meer is”

“Ik zou kunnen trouwen met een meisje dat geen maagd meer is”

Ilias (23)

“Ik weet niet wat ik zou doen als mijn toekomstige echtgenote zou zeggen dat ze geen maagd meer is. Maar als je met een ontmaagd meisje trouwt, krijg je veel hassanat, ofwel veel bonuspunten volgens het geloof. Maar in onze cultuur is het niet geaccepteerd.

In onze cultuur is seks voor het huwelijk erger voor meiden dan voor jongens. Seks voor het huwelijk is een schande voor de cultuur en religie. Een jongen kan echter niet bewijzen dat hij nooit seks heeft gehad. Hoewel dit voor meisjes vaak ook geldt.

De cultuur gaat hier slecht mee om. Als de familie bijvoorbeeld hoort dat een meisje uitgaat naar een cabaret, dan zien ze haar als hoertje. In het geloof moet zo’n meid dan juist geholpen worden om weer op het rechte pad te komen. De hele umma, gemeenschap, moet hierbij helpen. Ieder op zijn eigen manier. Maar dat gebeurt niet. De mond is namelijk de grootste vijand en er wordt geroddeld. Dit is echter haram.

Maar een beter milieu begint bij jezelf dus je moet eerst je eigen omgeving veranderen. Ik ga hier dan ook tegenin. Ik vertel anderen om mij heen dat zij dit soort dingen pas kunnen zeggen als ze het hebben gezien. En dan kan het nog niet, want volgens het geloof blijft dit tussen Allah en de persoon zelf. Cultuur is als een bende schapen. Als er een over de dam is, volgt de rest vanzelf.”Laat je commentaar achter