“Het is oneerlijk. Ik hoor ook maagd te zijn tot ik ga trouwen”

“Het is oneerlijk. Ik hoor ook maagd te zijn tot ik ga trouwen”

Omar (24)

Mijn zus mag stiekem een vriendje hebben. Maar er moeten geen rare dingen gebeuren. Seks kan niet. Ik weet dat mijn zusje nog maagd is. Ik praat daar nooit met haar over, maar dat is gewoon zo. De meeste Marokkaanse meisjes blijven maagd. Dat is belangrijk, want anders is het respect er niet meer. Een vrouw hoort maagd te blijven tot het huwelijk. Bij de man wordt het door de vingers gezien. Bij Nederlanders zonder Marokkaanse achtergrond geldt deze opvatting ook, maar bij hen is dit idee verwaterd.

Dat het voor jongens anders is dan voor meisjes, vind ik oneerlijk. Ik probeer dan ook zo veel mogelijk van mijn acties met vrouwen voor mezelf te houden om zo mijn zusjes zo min mogelijk met dit verschil te belasten. Als ik thuis kom met een vriendin dan weten ze dat ik een vriendin heb. Maar ik ga niet zeggen dat ik ga stappen met een meisje of met een meisje ga slapen. Dan gaan zij zich afvragen waarom ik dat wel doe terwijl zij dat niet mogen. Ik zeg het daarom niet hardop. Dat is oneerlijk. Dat respect heb ik voor hen.

Dat mannen wel seks voor het huwelijk mogen hebben en vrouwen niet, klopt ook niet. In principe moet de man ook maagd blijven. Ze worden allebei gestraft door Allah, maar in de gemeenschap wordt de man niet gestraft, omdat hij geen kind mee naar huis kan nemen. Maar toch heb ik de spelregels overtreden. Daar heb ik spijt van.

Mijn zusjes mogen niet daten, maar ze doen het wel. Mijn zus heeft nu een jongen en ik weet dat ze hebben gedatet. Dat weet ik gewoon. Maar ik heb daar niks van gezegd want hij is netjes haar hand komen vragen. En dat is geaccepteerd en dan is het goed. Van mijn andere zusje weet ik dat ze met jongens bezig is. Ze is soms lang weg en dan zegt ze dat ze bij een vriendin is. Maar dat is te lang. Dan bel ik die vriendin en dan is ze daar niet.

Ik check haar dus wel een beetje. Maar dit is, omdat ik veel Marokkaanse vrienden heb en daardoor goed weet waar ze naar op zoek zijn. Ik probeer mijn zusje te beschermen voor dingen die kunnen voorkomen worden. Als ik dat doe dan ben ik een goede broer. Mijn zusje vindt het goed. Ik weet dat ze met haar vriendinnen praat over het feit dat ik goed op haar let en dat de meiden dan ook vinden dat ik dat goed doe. Als ik zie dat ze bezig is met een nette normale jongen, dan laat ik haar gewoon haar ding doen.”

De foto is bedoeld als illustratie. De afgebeelde persoon heeft geen relatie met het persoonlijk verhaal.Laat je commentaar achter